Publiek Vervoer Groningen Drenthe wint Nederlandse Privacy Awards

Regio – Privacy First, de onafhankelijke stichting voor het behoud en de bevordering van het recht op privacy, reikte gisteren de Privacy Awards 2024 uit. Winnaar in de categorie Toepassing is Publiek Vervoer Groningen Drenthe, dat zich inzet voor samenwerking tussen overheid en vervoersaanbieders, om zo een sociaal en inclusief vervoersaanbod te bieden. Deze samenwerking vraagt om inzicht in reisbehoeften en -gedrag van de verschillende doelgroepen. Samen met privacy software-specialist Roseman Labs zorgde Publiek Vervoer Groningen Drenthe voor de best beschikbare privacybescherming bij het analyseren van reisgedrag, zonder inzage in persoonsgegevens van reizigers.

Petra Buitenhuis, directeur van Publiek Vervoer Groningen Drenthe: “Samenwerken op persoonsgegevens is extra gevoelig wanneer het een kwetsbare doelgroep betreft, zoals Wmo-ge├»ndiceerden. Door de samenwerking met Roseman Labs blijft gevoelige informatie op ieder moment veilig en is privacy gewaarborgd. Privacy First is een prominente voorvechter van privacyrechten en we zijn erg trots dat we haar kritische en belangrijke toets met vlag en wimpel hebben doorstaan.”

Freya de Mink, Business Development & Healthcare Lead bij Roseman Labs: “We dragen met groot plezier bij aan de missie van Publiek Vervoer Groningen Drenthe, die heel veel mensen ten goede komt. Onze aanpak is relatief nieuw en biedt een unieke kans om grote uitdagingen gezamenlijk aan te pakken in dit domein.┬áHet is erg mooi om hier koploper in te zijn.”

Back to top button