6.8 C
Delfzijl
8 maart 2021 15:42

Provincie steunt hoefijzerfabriek Werkman met investering in een innovatieve inductieoven

Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Eemshaven – Hoefijzerfabriek Werkman Hoofcare uit Groningen krijgt 50.000 euro subsidie van de provincie voor de investering in een innovatieve inductieoven. Het bedrijf kan met de subsidie het smeedproces van hoefijzers vernieuwen en verduurzamen. Hierdoor kan de productie met 50 procent omhoog en stijgt de kwaliteit.

Het Groningse bedrijf bestaat meer dan 100 jaar en produceert en levert meer dan 750 verschillende hoefijzers voor de internationale markt. Bij de fabriek werken 45 mensen. De nieuwe inductieoven is speciaal voor Werkman ontworpen. Het nieuwe smeedproces zorgt voor meer omzet, minder energiegebruik, minder afval en vijf nieuwe banen.

Eemshaven
De investering past goed bij de verhuisplannen van het Groningse familiebedrijf. Volgend jaar verruilt de hoefijzerfabriek de Groningse woonwijk Helpman voor de Eemshaven. Hier wordt een nieuwe, moderne fabriek gebouwd om de internationale klanten – van ItaliĆ« tot de VS, Rusland en Saoedi- ArabiĆ« – nog beter te bedienen.

Veerkracht
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “In deze onzekere coronatijd zijn er gelukkig nog steeds bedrijven zoals Werkman Hoofcare die investeren in innovatie en verduurzaming van hun bedrijf. Dat zorgt voor versterking van de regionale economie, meer werkgelegenheid en een lagere CO2-uitstoot. Dat ondersteunen we als provincie graag.”

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten