zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Provincie ondersteunt jonge boeren en biologische landbouw

spot_img

Groningen – Voor biologische boeren en jonge boeren in de provincie Groningen is een subsidie van in totaal bijna 2 miljoen beschikbaar. Zij kunnen financiële ondersteuning aanvragen voor investeringen die hun bedrijf duurzamer maken. Dit najaar worden twee stimuleringsregelingen opengesteld.

Volgens gedeputeerde Henk Staghouwer van landbouw bieden de regelingen steun aan boeren die stappen willen zetten in de richting van een duurzamere of biologische bedrijfsvoering. “Ontwikkelingen die helemaal passen bij de landbouwsector in Groningen. Ik vind het dan ook zeer wenselijk om juist de jonge boeren nog een extra zetje in de rug te kunnen geven.”

Jonge boeren
Van 3 december 2018 tot 8 februari 2019 wordt de regeling Jonge Landbouwers voor de vierde keer opengesteld. Er is in totaal 410.000 euro subsidie beschikbaar voor jonge boeren in de provincie Groningen. Jonge boeren zitten financieel vaak krap, omdat ze het bedrijf net hebben overgenomen of bezig zijn met het overnameproces. Het geld is bedoeld als steun in de rug bij de aanschaf van moderne en duurzame installaties of machines.

De modernisering moet bijdragen aan verbeteringen van het milieu, het klimaat, dierenwelzijn, landschap of biodiversiteit. Kijk voor meer informatie over de regeling en de investeringscategorieën op rvo.nl. De RVO verzorgt de uitvoering van de Jonge Landbouwersregeling.

Biologische landbouw
Voor de biologische landbouw stelt de provincie Groningen een investeringsregeling open in de periode van 12 november tot en met 14 december. Voor deze regeling is in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Biologische boeren kunnen voor verschillende onderdelen een subsidieaanvraag indienen, bijvoorbeeld voor mechanische onkruidbestrijding, machines voor de teelt van hop, verwerkingsmachines voor landbouwproducten en grondbewerkingsproducten.

Biologische boeren die meer willen weten over de mogelijkheden en de uitvoering van de regeling, zijn van harte welkom op een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op donderdag 8 november om 13.00 uur bij het Geweidehof in Garmerwolde. Kijk voor meer informatie over de regeling en de investeringscategorieën op de website van SNN. Het SNN voert deze investeringsregeling uit.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten