fbpx
10.7 C
Delfzijl
29 oktober 2020 17:30

Provincie neemt controle “verwaarloosde” tanks North Refinery over

Delfzijl – In opdracht van de provincie Groningen is reinigingsbedrijf Reym vrijdag begonnen met de voorbereidingen van het leegpompen van de tanks van de failliete olieverwerker North Refinery. De provincie vrijdag het beheer van de tanks over van de curator. Op het terrein staan 26 tanks waarvan 23 al zijn geleegd. De overige drie tanks  geladen met een benzineachtige vloeistof en gas zijn volgens de provincie verwaarloosd en was direct ingrijpen noodzakelijk.

Curator Harm-Jan Meijer verwerpt de beschuldigingen van de provincie. De tanks zijn nog niet geleegd omdat er werd gewacht op een export vergunning voor de vloeistoffen omdat deze niet in Nederland verwerkt konden worden. Blijkbaar is dit nu wel mogelijk nu de provincie de regie in handen heeft. Over de staat van de tanks zegt Meijer, dat deze niet anders is dan februari 2015 toen het bedrijf failliet ging. En hij bestrijd dat er recent gevaar is voor de omgeving.

Lucas Wams van de klankbordgroep Borgsweer is blij met de ontwikkelingen eindelijk komt er een einde aan dit hoofdpijndossier. Omwonenden van het bedrijf hebben jaren lang last gehad van stankoverlast veroorzaakt door onder andere North Refinery.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten