maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Provincie Groningen wil invloed op gebruik Groninger ondergrond

spot_img

RegioGedeputeerde Staten van Groningen hebben op 27 januari 2015 de Visie op de Ondergrond vastgesteld. Met dit document geeft de provincie haar visie op het gebruik van de ondergrond in de provincie Groningen. De  provincie zet in op het bewaken van de veiligheid en het zorgen  voor een goede ruimtelijke ordening bij het gebruik van de ondergrond. De Visie bevat ook opvattingen over de  onderwerpen veiligheid, duurzaamheid, ondergrondse effecten en inpasbaarheid bij activiteiten waarvoor de provincie Groningen niet het bevoegde gezag is. De provincie Groningen wil met de Visie haar positie ten opzichte van het Rijk duidelijk markeren.

De ondergrond van de provincie Groningen wordt voor steeds meer doeleinden gebruikt. Dit gebruik biedt namelijk kansen voor onze provincie en ons land. Tegelijk  merken we bijna dagelijks welke nadelige gevolgen het gebruik van de bodem kan hebben als we kijken naar de aardgaswinning. Doel van de Visie op de Ondergrond is kansen benutten en tegelijkertijd nadelige gevolgen zo klein mogelijk houden.

De Visie op de Ondergrond geeft inzicht in de mogelijkheden voor toepassingen en daarvoor geschikte locaties, zowel nu als in de toekomst. De Visie biedt daarnaast instrumenten voor sturing en stimulering van ondergrondse activiteiten. Deze activiteiten omvatten de winning van energie en de opslag in de ondergrond.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten