zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Provincie Groningen investeert in nieuwe machine voor Heuvelman Ibis uit Delfzijl

spot_img

Delfzijl – Waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis in Delfzijl krijgt bijna 49.000 euro subsidie van de provincie voor de investering in een bewerkingsmachine. Hiermee kan het bedrijf voortaan zelf prefab constructiedelen produceren van hout, kunststof  en aluminium. Met deze uitbreiding van werkzaamheden vindt het hele proces – van ontwerp tot oplevering – in eigen huis plaats. Door de besparing op transportkosten kan de kostprijs omlaag, wat de concurrentiepositie van het bedrijf versterkt. Naar verwachting komen er de komende twee jaar twee banen bij.

Ook worden er vier medewerkers opgeleid om met de nieuwe machine te kunnen werken. De bewerkingsmachine kan zowel kleine als grote aantallen verwerken. Dankzij een efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen daalt de hoeveelheid afval. Ook de CO2-uitstoot daalt doordat Heuvelman de constructieonderdelen niet meer bij andere bedrijven in Duitsland en Nederland hoeft op te halen.

Innovatie
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “In deze onzekere coronatijd zijn er gelukkig nog steeds bedrijven die investeren in uitbreiding van hun bedrijf. De verplaatsing van werkzaamheden naar Delfzijl zorgt voor meer economische activiteiten in de regio en een toename van de werkgelegenheid. Bedrijven die investeren in innovatie en verduurzaming van hun bedrijfsproces ondersteunen we als provincie graag.”

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten