Provinciale weg N360 bij Appingedam drie weken afgesloten voor groot onderhoud

Appingedam – Vanaf aanstaande maandag 15 juli is de provinciale weg N360 nabij Appingedam drie weken afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden duren tot en met 2 augustus.

De N360 krijgt nieuw asfalt ter hoogte van de scholencampus Eemsdelta in Appingedam. Het onderhoud strekt zich uit van de rotonde bij treinstation Appingedam tot voorbij de op- en afrit van de N33.

Rotonde tijdelijk afgesloten
De rotonde nabij het treinstation blijft de eerste negen dagen van de werkzaamheden bereikbaar. Vanaf woensdag 24 juli tot en met woensdag 31 juli is de rotonde echter afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingsroutes
Doorgaand verkeer van en naar Delfzijl moet tussen 15 juli en 2 augustus omrijden. Verkeer vanuit de richting Ten Boer wordt omgeleid via de provinciale wegen bij Garrelsweer (N996), de Eemshavenweg (N46), Roodeschool (N363), Spijk (N33) en Holwierde (N997). De provincie benadrukt dat omleidingsroutes voor doorgaand verkeer altijd over andere provinciale wegen of rijkswegen zullen lopen, aangezien gemeentelijke wegen vaak niet berekend zijn op grote hoeveelheden verkeer.

Buslijn 6
Buslijn 6 (Delfzijl – Groningen) volgt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route tussen het bus- en treinstation van Appingedam. Er vervallen geen bushaltes. De aangepaste dienstregeling is te vinden op de website van Qbuzz.

Fietsverkeer
De werkzaamheden hebben volgens de provincie geen gevolgen voor fietsverkeer. Ook de oversteek bij de rotonde blijft begaanbaar tijdens de werkzaamheden.

Back to top button