Provinciale Week van de Pleegzorg start in Het Hogeland

Bedum – Wethouder Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland gaf op donderdagmiddag 30 oktober het startschot voor de Week van de Pleegzorg in de Groninger gemeenten. De gemeente Het Hogeland verzorgde de kick-off die geldt als het begin van een week vol activiteiten over pleegzorg en het werven van nieuwe pleeggezinnen.

Pleegouders, pleegzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten gingen met elkaar in gesprek over wat het is om een pleeggezin te zijn en wat daarbij komt kijken.

Kristel Rutgers legde de vinger bij het belang van pleegouders voor een kind in nood. Ook wees ze op de positieve kanten van het pleegouderschap. Kristel Rutgers: “Pleegouder zijn verbreedt de blik. Verruimt het denken. Verlegt de horizon. En biedt kinderen perspectief. Neem dat eens in overweging. Ga de uitdaging aan en informeer eens.”

Ze uitte namens de gemeente haar waardering door de aanwezige pleegouders een dagje uit met het hele gezin naar Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn aan te bieden. Pleegouders die niet aanwezig waren krijgen de voucher voor het dagje uit toegestuurd.

Met de Week van de Pleegzorg wil Pleegzorg Nederland een week lang aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Onderdeel van de activiteiten is een wervingsavond op 4 november om 19:45 in Het Spijslokaal, Oosterkerkpad 3 in Warffum. Potentiële pleegouders zijn meer dan welkom om deze avond bij te wonen.

Back to top button