fbpx
13.1 C
Delfzijl
maandag 28 september 2020
Home Algemeen Projectzangers gezocht voor koorproject in het kader van 75 jaar “Nederland Herdenkt”

Projectzangers gezocht voor koorproject in het kader van 75 jaar “Nederland Herdenkt”

Farmsum – Vrouwenkoor Sola Gratia en kamerkoor Capella Oecumenica, uit Delfzijl en Uithuizermeeden, gaan op zaterdag 2 mei in het ontmoetingscentrum Het Anker in Uithuizermeeden en zondag 3 mei in de Kruiskerk/Farmsumerkerk in Delfzijl het oratorium Annlies van James Whitbourn uitvoeren in het kader van 75 jaar Nederland Herdenkt. De beide koren nodigen mannen (bassen en tenoren) en vrouwen (alten en sopranen) uit om mee te zingen.

Het Oratorium is een prachtig ingetogen, ontroerend muziekwerk, dat is gebaseerd op het leven van Anne Frank tijdens de aanloop, het vluchten en het leven in het achterhuis te Amsterdam (1935-1945) van Anne en haar familie. Zo ook citaten uit haar dagboek. Haar gedachten en gevoelens zijn door Melanie Challenger prachtig weergegeven in de teksten. Het is een aangrijpend stuk, omdat velen van ons weten wat er uiteindelijk met Anne en vele anderen  is gebeurd. Het is geschreven voor gemengd koor.

Sola-Gratia en Capella Oecumenica zullen dit samen gaan uitvoeren. De koren repeteren de eerste repetities ieder op hun eigen repetitielocatie, later gaan ze samen verder. Ties Molenhuis is de dirigent.

De uitvoering is met begeleiding van een ensemble van viool, cello, klarinet, piano en sopraan solist.

De repetities zijn op de woensdag van 19.30 tot 21.30 uur in het ontmoetingscentrum Het Anker in Uithuizermeeden. De repetities beginnen woensdag 22 januari.

De repetities in Delfzijl zijn op de donderdag van 19.45 tot 22.00 uur in de Kruiskerk/Farmsumerkerk in Delfzijl. De repetities beginnen donderdag 23 januari.

Opgeven bij Sola Gratia kan via: burihe@hotmail.com of 0595 424266. Opgeven voor Capella Oecumenica kan via p.meindertsma@home.nl.

Opgave kan tot 8 januari.