Archief: Richard Degenhart

Delfzijl – Wethouder Jan Menninga gaf dinsdag 26 januari het startsein voor het project De Schoolschrijver op basisschool CBS De Meerpaal in Delfzijl. Hij deed dit door voor een zaal vol kinderen een boek te openen waaruit kinderboekenschrijfster Fabien van der Ham tevoorschijn kwam. De schrijfster gaat de kinderen een half schooljaar lang enthousiast maken voor lezen en schrijven.

Inzet op taalontwikkeling met het oog op de toekomst
Adjunct-directeur Josette Hogenkamp van CBS De Meerpaal: “Met dit initiatief willen we het leesplezier, de talenten en de woordenschat van kinderen ontwikkelen. Daarnaast geven we zo ook bijzondere aandacht aan kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend in aanraking komen met literatuur en boeken.” Wethouder FinanciĆ«n, Sport en Onderwijs Menninga: “De inzet op de taalontwikkeling van kinderen is belangrijk met het oog op hun toekomst. We willen dat ieder kind zich kan ontplooien, de gemeente Delfzijl ondersteunt dit project daarom van harte.”

Collegeleden bezoeken meerdere scholen in gemeente
Naast CBS De Meerpaal krijgen ook CBS De Vore en OBS De Garven een schoolschrijver. Vanaf half februari komt op elke school een eigen schrijver die wekelijks langskomt in de klas. Burgemeester Gerard Beukema en wethouder Hans Ronde bezoeken in dit kader ieder een van de andere twee scholen. Wethouder Jeugd, Economie en Cultuur Ronde: “Met de inzet van schoolschrijvers hopen we dat kinderen meer gaan lezen en uit zichzelf verhalen gaan schrijven. Misschien ontdekken de scholen wel een paar boekenschrijvers in de dop.”

Het initiatief De Schoolschrijver is voortgekomen uit een samenwerking tussen Stichting Biblionet en het basisonderwijs. Vanaf januari 2016 krijgen 45 basisscholen in 24 gemeenten en vier provincies een half schooljaar een eigen Schoolschrijver.

Advertenties