fbpx
17.6 C
Delfzijl
dinsdag 07 april 2020
Home Agenda tips Programma Koningsdag in het centrum van Delfzijl

Programma Koningsdag in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – Donderdag aanstaande staat het centrum van Delfzijl in het teken van Koningsdag. Als vanouds vindt de officiële opening om 11:00 uur plaats door burgemeester G. Beukema en de voorzitter van het Oranjecomité, de heer S. van der Zweep op het plein De Molenberg. De opening wordt verricht met medewerking van Muziekvereniging D.H.O. en Scouting Fivelgroep-Eemsmond. Na de opening maakt de burgemeester samen met de leden van het college een rondgang door het centrum langs de diverse activiteiten.

Om 06:00 uur kunnen de standplaatsen op de vrijmarkt in het centrum worden ingenomen. Om tien uur gaat de vrijmarkt aangevuld met braderie van lokale ondernemers van start in het centrum. Op plein de Molenberg gaat dat onder andere de interculturele markt van start.

Koningsdag is niet alleen gezellig en veel oranje, maar ook meer bewustwording van sport en gezondheid. In samenwerking met Sport Arena zal er net als in voorgaande jaren weer een 4×4 voetbaltoernooi worden georganiseerd. Op het plein treft u tevens diverse springkussens en de lange stormbaan van Nederland! Als verrassing zal de organisatie van Spooktocht Appingedam haar spooktent presenteren aan het publiek; en wist u dat de minions dit jaar Koningsdag vieren in Delfzijl?

De interculturele markt zal dit jaar worden georganiseerd midden in ‘de huiskamer’ van de gemeente. Het Oranjecomité mag met trots zeggen dat op de markt een groot scala aan verschillende culturen zal worden vertegenwoordigd. Uiteraard mag het ook op het plein niet ontbreken aan muziek. Zo zullen er diverse optredens zijn en wordt het programma aan elkaar gedraaid door een DJ.

Alle activiteiten tijdens Koningsdag duren tot ca. 17.00 uur.

 

Advertenties