Programma eerste dag DelfSail 2024: De Sail In parade

Delfzijl – Vandaag varen tientallen indrukwekkende Tall Ships naar Delfzijl voor de spectaculaire Sail In. Terwijl de zeilers hoog in de masten de wind trotseren, verzamelen zich vele enthousiaste toeschouwers langs de kades om de bruisende vloot van Tall Ships, zeilschepen, sloepen en motorboten te bewonderen.

Op de kade en in het centrum van Delfzijl zijn de hele dag door diverse activiteiten en optredens van artiesten en koren. Aan de Damsterkade ligt het varend erfgoed, met de grootste collectie varend erfgoed ter wereld. Deze vloot, die nationaal en internationaal in hoog aanzien staat, bestaat uit allerlei typen schepen, zoals stoom- en motorsleepboten, klippers en tjalken, zeil wherry’s, reddingboten, kotters, Langedijkers en akkerschuiten, rond- en platbodems, hoogaarzen en botters, bakdekkers en zalmschouwen. De Nederlandse historische vloot vormt een belangrijk deel van het nationale erfgoed.

Op de kade vindt een Nautische Markt plaats en zijn er diverse workshops en presentaties te volgen. In het centrum van Delfzijl is de kermis in volle gang en zijn er verschillende optredens in de straten van het centrum. In de late avond zijn er optredens op het Indian Ocean Podium (hoofdpodium) van Anne Lie Persson en Danny Vera. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Het volledige programma is hier te vinden.

Back to top button