Prof-scheidsrechter Siemen Mulder: “De Strip en de Roegte zijn een aanwinst voor Eemsmond.”

Uithuizen – De speel-, sport en ontmoetingsplaats Strip en de Roegte in Uithuizen zijn klaar voor actie. De Strip is al enige tijd in gebruik en nu is ook de Roegte gereed. In het theater kunnen voorstellingen worden gegeven, de tribunes zijn ingericht en kinderen kunnen volop ravotten en spelen op de klimheuvel, kabelbaan en speeltoestellen.

Eredivisie-scheidsrechter Siemen Mulder uit Uithuizen draagt de Strip en de Roegte een warm hart toe. “Ik vind het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. Mooi dat de gemeente hier op het Boukemapark een plek heeft gecreëerd waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Gamen op je computer is best leuk voor een uurtje, maar daarna moet je lekker naar buiten. Hier kun je echt alles doen waar je zin in hebt. Geweldig!”

Sport, spel en ontmoeten
Naast fitnessapparatuur, speeltoestellen, tafeltennistafels en het theater is er ook een jeu-de-boulesbaan op de Strip en de Roegte. “We wilden een plek maken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Ik ben heel blij met het resultaat. We zien nu al dat hardloopclubs hier hun warming-up doen en laatst zag ik dat er bootcamp-achtige lessen worden gegeven. Nu het helemaal af is hoop ik dat nog meer mensen de weg naar de Strip en de Roegte weten te vinden. Het enthousiasme van topsporter Siemen Mulder zal daar zeker aan bijdragen”, zegt sportwethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond.

Veilig en overzichtelijk
Mulder traint bij VV Noordpool jonge voetballers. “Als we op zaterdag spelen zie ik dat kinderen die niet voetballen gelijk naar de Strip en de Roegte rennen. Het is hier overzichtelijk en veilig. Ik ben als vrijwilliger vrij actief in de gemeente en zal deze plek zeker onder de aandacht brengen”, aldus Siemen Mulder.

Op zaterdag 30 juni speelt FC Groningen tegen het lokale team RWE een wedstrijd op het Boukemapark. “We verwachten dan veel publiek dat gelijk kennis kan maken met de mogelijkheden van de Strip en de Roegte”, zegt Harald Bouman.

Foto: Peter Wassing

Back to top button