Proefjes met water en klei tijdens de Week van Ons Water

Delfzijl – Waterschap Noorderzijlvest en de aannemerscombinatie Ommelanderdiek organiseerden in het kader van de Week van Ons Water een leerzame dag voor kinderen. In het bezoekerscentrum van de dijkverbetering in Delfzijl konden kinderen de dijk ontdekken met proefjes, materialen van de dijk, filmpjes en maquettes.

Met verschillende experimenten konden de kinderen zelf ervaren wat een dijk sterk maakt. Bijvoorbeeld met een dieptekaart van Nederland waarop kinderen zelf dijkjes kunnen bouwen om overstromingen te voorkomen en een proefje hoe kwelwater in een dijk werkt. Ook was er voor iedereen wat te drinken en wat lekkers.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1339″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button