7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:04

Prima start voor fusie volleybalvereniging vv Trias

Appingedam – Zowel de dames als de heren van de fusie volleybalvereniging vv Trias (fusie van Thalassa Delfzijl en Memesa Appingedam) zijn gestart met een overwinning. De dames boekten een benauwde 3-2 overwinning op Sleen, de heren wonnen overtuigend van Ritola met 4-0.

Dames
De dames vooral bestaand uit dames 1 van Memesa vorig seizoen hebben zich versterkt met Marjolein Wolt en Esmay Wezeman. Esmay heeft vooral een Thalassa verleden maar kwam de laatste jaren uit voor LSV uit Loppersum. Marjolein Wolt komt uit het eerste team van het voormalige Thalassa. Margot Bisschop is vertrokken naar Oranje Nassau. Met promotie als doelstelling moesten de dames aantreden tegen vv Sleen.

Een tegenstander waar op voorhand niet veel over bekend was en dus was het vooral aftasten in de beginfase. Zonder tot goed spel te komen wisten de dames een 2 -0 voorsprong te pakken.

Sleen begon vanaf de derde set echter meer risico nemen en wisten Trias met name met de serve onder druk te zetten. Trias zakte ver terug en wist geen vuist te maken. De derde en vierde set ging derhalve redelijk eenvoudig naar Sleen.

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Sleen was in het psychologische voordeel dat ze de laatste twee sets eenvoudig hadden gewonnen. Trias wist echter toch weer de rug te rechten en de laatste set naar zich toe te trekken. Zo werd een benauwde 3-2 overwinning behaald. Een overwinning waarvan nu nog moeilijk te bepalen is wat deze waard is.

Heren
De heren speelden ook vorig seizoen al met een mix van Thalassa en Memesa. Alle spelers van vorig seizoen zijn gebleven. Daarnaast is het team aangevuld met jeugd spelers Marnix de Rooy, Mark Viel en Winston Dipokromo. Verder heeft het team zich versterkt met Henry Haan. Henry heeft 7 jaar niet gevolleybald en heeft vooral een Thalassa verleden maar heeft ook nog een jaar op ere divisie niveau gespeeld bij Lycurgus en is derhalve een welkome versterking.

Ook de heren willen dit jaar promotie afdwingen. In de eerste wedstrijd van deze competitie moest worden aangetreden tegen Ritola uit Zuidlaren. Ritola werd op voorhand hoog ingeschat. Een ploeg met veel routine in de gelederen die het in zich heeft om bij de top 5 te eindigen. Een prima graadmeter dus.

Na een slordig begin waarin Trias aanvallend en serverend teveel fouten produceerde ging het roer na de eerste time out om. Er werd prima op de juiste personen geserveerd en aanvallend werden er minder fouten gemaakt. De eerste set ging daarmee naar de combinatie uit Delfzijl/Appingedam.

In de daarop volgende sets bleek Trias steeds de betere, met name de side out was prima verzorgd. Punten werden afgedwongen en Ritola wist uitsluitend in de buurt te blijven als er te veel fouten werden gemaakt door Trias. Zo stond er na 4 sets een 4-0 uitslag op het scorebord en hier was niets op af te dingen. Een prima start van de competitie derhalve.

Volgende week staan er voor zowel de dames als heren geen wedstrijden op het programma

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten