fbpx
9.6 C
Delfzijl
dinsdag 22 september 2020
Home Algemeen Prima samenwerking tussen VVV en Damsterveer

Prima samenwerking tussen VVV en Damsterveer

Appingedam –  Afgelopen zaterdag waren er weer de reguliere rondvaarten door het Damsterveer. Zowel afvaart om half twee was weer goed bezet evenals de afvaart om kwart voor drie was die ook weer gevuld was met vele toeristen die een rondje Appingedam onder de hangende keukens willen varen.

Echter rond half vier meldden zich nog een drietal toeristen uit Singapore. Deze wilden heel graag nog even varen en oud Appingedam zien, mede doordat een grootvader ooit bij Brons had gewerkt.  Goede raad was niet duur want contact met de dienstdoende schippers zorgde voor de oplossing. Het is prachtig weer, dus we gaan met de nieuwe aanwinst, Leutje Damsterveer, varen als de gasten uit Singapore dit ook willen stelden de schippers voor.

De gasten uit Singapore waren dol enthousiast en lieten dit na een uur varen op allerlei manieren weten. Te bedenken dat de vrijwillige schippers van het Damsterveer al een drukke week achter de rug hadden, alle groepen 8 van de lagere scholen in Appingedam hadden gebruikt gemaakt van het aanbod van het Damsterveer om als afscheid van hun lagere schooltijd met de hele groep, Appingedam vanaf het water te zien en vrijdag stond Artiveer op het programma.

Beide boten vervoerden een kleine 75 belangstellenden langs de diverse musea,ateliers en kerken in Appingedam van 10.00 uur tot 17.00 uur.De volgende Artiveer staat gepland op vrijdag 17 augustus,inmiddels zijn er al 80 kaarten voor deze editie verkocht door de VVV Appingedam.