Priegeldörp Spijk met meer dan 100 deelnemers meer dan geslaagd

Spijk – Het was voor het bestuur van kinderspeelweek Priegeldörp Spijk lang onzeker of de 19e editie dit jaar  wel door kon gaan in verband met de maatregelen rond het coronavirus, maar toen op 16 juli de vergunning op de deurmat viel gingen alle seinen op groen en werd Priegeldörp 2021 met ongeveer 100 deelnemende kinderen een feit.

Het thema van dit jaar was de Olympische spelen, en tijdens de Priegelweek die begon met het bouwen en verven van de hutten, werden veel activiteiten georganiseerd.

Zoals een speurtocht door het dorp, zeskamp, wielerronde, op de dinsdagavond vond er een druk bezochte Priegelmarkt plaats.

Woensdag waren er de Olympische spelen waarbij de 12 groepen kinderen het tegen elkaar opnamen op diverse luchtkussens op het ijsbaan terrein, waaronder een heuse survivalbaan van maar liefst 39 meter lang. In de avond vond er een smokkelspel plaats voor de bovenbouw in het Spijkster bos.

Op de donderdag lieten alle groepen een zelf bedacht optreden zien op het podium welke was opgebouwd aan de Zwarteweg. De week werd traditiegetrouw afgesloten met een rondtocht onder begeleiding van de Bierspiekers door het dorp.

Het bestuur wil nogmaals hun dank uitspreken aan de ruim 95 vrijwilligers en sponsoren die het mogelijk maken deze week te organiseren, door het zien van deze cijfers kunnen ze concluderen dan een dorp als Spijk leeft, en als het aan hun ligt er in 2022 wederom een Priegeldörp plaats vind in de laatste week van de schoolvakantie.

Back to top button