14.1 C
Delfzijl
vrijdag 21 juni 2019
Home Agenda tips Presentatie nieuwe cd Sharon Doelwijt op Andledon

Presentatie nieuwe cd Sharon Doelwijt op Andledon

Den Andel – Komende vrijdagavond gaat jazzzangeres Sharon Doelwijt ‘back to basics’ met de presentatie van haar nieuwe cd, waarop ze liedjes zingt van haar grote inspiratiebronnen zoals Billie Holiday en Bessie Smith. Sharon wordt tijdens het optreden begeleid door pianist/toetsenist Jasper Blokzijl.

Sharon Doelwijt (‘Shjazz’) is geboren in Paramaribo, Suriname. Op tweejarige leeftijd kwam ze naar Nederland en groeide op in Zwijndrecht, in een muzikale familie waarin haar liefde voor muziek sterk werd aangewakkerd. Al jong kwam ze in aanraking met het werk van onder meer Billie Holiday en Dinah Washington. Na haar opleiding theatervormgeving maakte Sharon vele omzwervingen over de wereld, maar de muziek bleef steeds de boventoon voeren. Momenteel is ze actief in diverse jazzformaties en jazzprojecten.

Komende vrijdagavond presenteert Sharon Doelwijt op Andledon, samen met Jasper Blokzijl, haar nieuwe live cd waarop ze een eerbetoon brengt aan haar grote jazzhelden zoals  Billie Holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith en Nat King Cole. De cd-opnames hebben zoveel mogelijk geprobeerd ‘de sound’ en de sfeer van de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw te vangen.

Het optreden van Sharon Doelwijt en Jasper Blokzijl start vrijdag 1 december om 20:30. De entree bedraagt 10 euro.

Advertenties

Advertenties