Politieke partijen Delfzijl starten verkiezingscampagne met gezamenlijke plakactie

Delfzijl – De partijen die op 21 maart 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Delfzijl hebben zaterdag gezamenlijk hun campagneposters op de verkiezingsborden plakken. De twaalf politieke partijen verzamelden zich op de locatie van gemeentewerken. In de overdekte hal werden vervolgens de 21 verkiezingsborden beplakt. Volgende week worden de borden door de medewerkers van gemeentewerken op locatie in de gemeente geplaatst.

Het is voor het eerst dat er in de gemeente een gezamenlijke plakactie wordt gehouden. De romantiek de van verkiezingscampagne is er een beetje van af, normaal gesproken gingen campagnemedewerkers langs de locaties waar de plakborden stonden om vervolgens met een trapje kwast en lijm de poster te plakken. En soms over de posters van de concurrent te plakken.

Om de saamhorigheid tussen de partijen te bevorderen werd de gezamenlijke plakactie georganiseerd. Tevens door samen te plakken kunnen de politieke partijen hun vrijwilligers bovendien efficiënt inzetten en de plakploegen niet kilometers moeten rijden (tijd- en milieubesparend) om vervolgens met een ladder alle borden te beplakken.

Naast de vertrouwde partijen in de gemeenteraad (Fractie 2014, D66, VVD, PvdA, ChristenUnie, Lijst Stulp, CDA en de Seniorenpartij)  doen er dit jaar een aantal nieuwe partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De PVV, Vijf voor Twaalf, GroenLinks en Socialistisch Delfzijl zijn de nieuwe partijen die een gooi doen naar een zetel in de gemeenteraad.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1471″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button