Politieboot langere tijd buiten gebruik na brand in machinekamer

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Delfzijl – De boot van de waterpolitie, die gistermiddag in de brand stond, is naar verwachting langere tijd buiten gebruik. Door goed handelen van de agenten aan boord is wel grotere schade voorkomen.

De brand brak gistermiddag uit aan boord van de P44, de boot die standaard in de haven van Delfzijl ligt. Er werd een proefvaart gemaakt nadat er eerder een motorstoring was ontstaan, monteurs waren ter plaatse geweest om het euvel te verhelpen.

Bij de havenmonding ging het mis en ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in de machinekamer. De agenten hebben meteen de luiken dichtgegooid waardoor er geen zuurstof meer bij kon komen. Ook zorgde een speciaal systeem ervoor dat de nog aanwezige zuurstof uit de machinekamer werd gehaald.

Een sleepboot, die toevallig in de buurt was, schoot de politie te hulp en sleepte de boot naar steiger in de haven. Daar stond de brandweer klaar om een nacontrole te doen.

De schade moet nog getaxeerd worden, maar door de enorme hitte lijkt deze aanzienlijk te zijn. Het is nog onbekend of er tijdelijk een vervangende boot zal worden ingezet.

Back to top button