Politie voorkomt mogelijke liquidatie in Delfzijl: arrestatie en vondst van wapens en drugs in Steendam

Steendam – De politie heeft naar verluidt een dreigende liquidatie in het Antilliaanse criminele circuit in Delfzijl voorkomen, dat meldt Dagblad van het Noorden. Echter, de politie zelf spreekt van een “mogelijk dreigende situatie”.

Een arrestatieteam heeft 24 augustus in Steendam de beoogde uitvoerder van het mogelijke misdrijf overmeesterd tijdens een inval. In de woning zijn meerdere wapens aangetroffen. Een 28-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is aangehouden op verdenking van illegaal wapenbezit, maar de politie heeft geen nadere informatie verstrekt over de in beslag genomen wapens. Er werden niet alleen wapens, maar ook drugs aangetroffen. Het beoogde slachtoffer lijkt een jonge man te zijn die in Delfzijl woont en naar verluidt een leidinggevende functie heeft binnen een nieuwe motorclub. Politie en justitie zijn terughoudend met het verstrekken van details over deze dreiging.

De politie heeft aangegeven dat er tot nu toe “geen concrete aanwijzingen” zijn voor een daadwerkelijke liquidatie die op handen zou zijn. Ze blijven echter waakzaam voor mogelijke signalen en het onderzoek is nog steeds gaande. Het huidige onderzoek richt zich vooral op het illegale wapenbezit van de 28-jarige verdachte uit Steendam.

Na vijf dagen in hechtenis te hebben gezeten, is de verdachte weer vrijgelaten door de rechter-commissaris. Hij blijft echter nog steeds een verdachte in het lopende onderzoek.

Back to top button