13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:22

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op de Markstraat in Delfzijl (video)

spot_img

Delfzijl – De politie heeft donderdagavond een 16-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. De situatie dreigde te escaleren en één van de agenten zag zich dan ook genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Na dit schot keerde de rust snel terug.

Agenten reden over de Waterstraat en daar zagen ze de verdachte met een fiets bij een groepje personen staan. Het was de agenten bekend dat de fiets eerder die dag was gestolen en zij wilden de verdachte jongeman aanhouden.

De fietser ging er bij het zien van de agenten er direct vandoor. Op de Markstraat weten agenten de 16-jarige te achterhalen. Hij werd aangehouden, maar dat ging gepaard met het nodige verzet. Uiteindelijk moest zelfs pepperspray worden gebruikt.

Intussen bemoeiden een paar omstanders zich met de aanhouding er kwam een groep omstanders van 15 tot 20 personen aangelopen. Tijdens de ontstane situatie, zag de verdachte kans om te ontkomen. Hij kon echter snel weer worden aangehouden.

De situatie dreigde te escaleren en één van de agenten zag zich dan ook genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Hierop keerde de rust snel terug. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten