Politie geeft beelden vrij van overvallers supermarkt Holwierde

Holwierde – Wie herkend de daders van de gewapende overval op een supermarkt aan de Uiteinderweg in Holwierde. Op 19 december 2017 tussen rond 14.50 die middag rennen twee mannen de kleine winkel binnen. Een van hen gaat het kantoor binnen en bedreigt een medewerker met een mes. De andere overvaller neemt de bedrijfsleider mee naar de kassa.

Zodra de kassa open is, stopt de overvaller het geld in een zwart tasje met de opdruk ‘Hallo MBO’. Hij stopt er ook nog een aantal pakjes sigaretten bij.
Het tasje dat hij bij zich had, is ooit verspreid tijdens open dagen van MBO-opleidingen in het noorden van Nederland.

Eén van de medewerkers wordt tegen de grond gewerkt en op zijn buik gelegd. Hij krijgt een mes tegen zijn nek aan gedrukt. De andere overvaller gaat met de bedrijfsleider mee naar de kassa. Daar wordt €1397,71 en ongeveer 25 pakjes sigaretten weggenomen. Na de overval vertrekken de mannen op een scooter.

Gestolen Paggio Vespa Sprint
Door een getuigenverklaring heeft de politie het kentekenplaatje van de scooter gevonden in een prullenbak in het Biessummerbos. Hierdoor weet de politie dat de daders reden op een donkerblauwe Piaggio Vespa Sprint. Deze scooter is op 1 november 2017 gestolen vanaf de Pelsterstraat in Groningen. Mogelijk rijdt het duo, met een vals kentekenplaatje, er nog steeds op rond.

Mogelijke woonplaats Delfzijl
Na een dikke minuut vertrekt het duo op een scooter. De politie sluit niet uit dat de mannen woonachtig zijn in Delfzijl. Ze kwamen namelijk op de heenweg uit de richting van Delfzijl, en ook op de terugweg reden ze die kant op.

Signalement overvallers
De mannen waren volledig in het zwart gekleed. Beide lijken een lichte huidskleur te hebben. Een van hen droeg Nike-schoenen en had een zwart-witte sjaal voor zijn gezicht.

https://youtu.be/eRkXhcyYqUg

Back to top button