3.5 C
Delfzijl
4 maart 2021 10:57

Poëzie workshop met Ronald Ohlsen in de bibliotheek van Delfzijl

Delfzijl – In het kader van de expositie ‘In Veilige Haven’ wordt op vrijdag 29 November om 20.00 uur in de bibliotheek van Delfzijl een poëzieworkshop georganiseerd met de dichter Ronald Ohlsen.

Ronald Ohlsen is schrijver en dichter, geeft schrijfcursussen en is opgegroeid in Delfzijl. In 2005 werd hij voor twee jaar benoemd tot stadsdichter van Groningen. In de workshop wordt gewerkt aan een eindresultaat in de vorm van een mooi handgeschreven gedicht in de Nederlandse taal.

De workshop is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Vooral worden mensen uitgenodigd voor wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. Het is niet belangrijk of je de taal al goed spreekt of schrijft. Poëzie kan een belangrijke uitingsvorm zijn om gevoelens en gebeurtenissen onder woorden te brengen.
Inspiratiebron voor de workshop is de expositie ‘In Veilige Haven’. Deze expositie bestaat uit een documentaire over een Chileense Mapuche familie die in 1977 is gevlucht en sindsdien in Delfzijl woont en een kunstinstallatie met verhalen over nieuwkomers in deze tijd.

Première van de film en opening expositie is op 1 december om 14.00 uur in de Molenberg. Aanmelden voor de workshop kan bij adleeuw@wsg.nu

Volg ons op

10,940FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten