2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:44

Met plezier naar school: tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers

Appingedam – Het Centrum voor Jeugd en Gezin DAL organiseert dit jaar in samenwerking met het Consultatieteam Pesten de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op School’. Deze cursus is bedoeld voor kinderen die zich op de basisschool (groep 8) niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Zij worden bijvoorbeeld gepest, kunnen moeilijk vriendjes maken, hebben vaak ruzie zonder dat ze dat willen en staan vaak alleen. In de cursus leren kinderen hoe ze contact kunnen leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf en hoe ze kunnen omgaan met pesten. Op een speelse manier wordt er met de kinderen gewerkt. Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, worden minder gepest en hebben meer vrienden.

Juiste moment

Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs blijkt een geschikt moment om de kinderen te trainen in de omgang met anderen. De basisschoolperiode is afgesloten en de leerlingen gaan niet meer terug naar deze situatie. Ze krijgen een nieuwe kans en worden niet gehinderd door de oude groep. Juist in het begin van een nieuwe klas, geeft dit leerlingen een betere kans. Daarom start een cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers in de zomervakantie. Kinderen kunnen gratis deelnemen doordat het Centrum voor Jeugd en Gezin deze cursus financiert. De trainers zijn medewerkers van Lentis, MEE en van het Consultatieteam Pesten (daarin zijn vertegenwoordigd Cedin, Jonx en de GGD).

De cursus vindt bij voldoende deelname plaats op 30 en 31 augustus 2017, op het Eemsdeltacollege, locatie Sikkel (Sikkel 3, 9932 BD Delfzijl) . Voorafgaand aan de cursus, vindt er een ouderbijeenkomst plaats op 28 augustus , in de avond).

Kinderen kunnen worden opgegeven via irma.janssens@ggd.groningen.nl. Gelieve dit voor 20 juli te doen in verband met het inplannen van intakegesprekken. Meer informatie is te vinden op de website www.cjgdal.nl. Tevens is Dagmar Slager van het Centrum Jeugd en Gezin beschikbaar voor meer informatie op telefoonnummer 0596-548200.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten