Platform Levensvragen Loppersum organiseert thema-avonden over depressie

Loppersum – Depressie: het is één van de weinige aandoeningen waar tegenwoordig nog een taboe op rust. Toch krijgen steeds meer mensen ermee te maken, als patiënt of als naaste. Platform Levensvragen Loppersum wil het onderwerp bespreekbaar maken en organiseert daarom op 1 en 8 oktober twee avonden over depressie.

Op dinsdagavond 1 oktober vertelt psychiater Joost Kerkhoff over wat depressie wel en niet is, en de impact die deze ziekte heeft op de patiënt en de naaste omgeving. Ook komen er twee ervaringsdeskundigen aan het woord om hun eigen verhaal met het publiek te delen. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Op dinsdag 8 oktober wordt de korte film Grijs is ook een kleur vertoond, waarin een jongen thuiskomt na een zelfmoordpoging. Elk van de gezinsleden reageert op zijn of haar eigen manier. Na afloop is er een gesprek met het publiek over de film.

Beide avonden vinden plaats in Ons Dorpshuis in Loppersum en beginnen om 20.00 uur. Toegang is een vrijwillige bijdrage.

Het Platform Levensvragen Loppersum is een samenwerking van Zorgcoöperatie Loppersum, Huisartsenpraktijk P.F. van Lune en de Protestantse kerk Loppersum-Maarland.

Back to top button