fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Algemeen Plantontwikkeling Woonservicezone in Delfzijl centrum gaat volgende fase in

Plantontwikkeling Woonservicezone in Delfzijl centrum gaat volgende fase in

Delfzijl – De gemeente Delfzijl wil op de kop van het centrum een Woonservicezone inrichten met als woonconcept ‘wonen met een plus’.  De ontwikkeling van het concept vindt plaats met verschillende partijen, zoals woningcorporatie Acantus, woonzorgcentrum Burgemeester Van Julsingha en Lidl. Deze opgave om het centrum te versterken past binnen de uitgangspunten van het Actieplan Centrum Delfzijl. Eind 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden.

Wonen met een plus

‘Het woonconcept is ‘Wonen met een plus’, zegt burgemeester Gerard Beukema. ‘Bedoeld voor jong en oud. Ook mensen met een zorgvraag kunnen er zelfstandig wonen, omdat zorg, welzijn en voorzieningen dichtbij zijn. Hiermee spelen we in op de veranderingen op het gebied van zorg en huisvesting, die aansluiten bij de vraag van de doelgroep.’ Het plan is om in totaal zestig tot tachtig woningen te bouwen. Daarnaast is het de bedoeling dat er in het plangebied twee supermarkten komen, Albert Heijn en Lidl. De Lidl wordt verplaatst uit de laagbouw van de Vennenflat.

Aanbesteding

Voor de ontwikkeling en realisatie van ‘wonen met een plus’ hebben drie partijen zich aangemeld via een aanbestedingstraject. Uit de drie partijen selecteert de gemeente uiteindelijk één partij met wie de gebiedsontwikkeling verder wordt opgepakt

Advertenties