Pinksterfeesten: sliksleeën buitendijks nabij het Eemshotel

Delfzijl – Sliksleeën of kraiten, buitendijks nabij het Eemshotel. Een krait is een soort kruising tussen een slee en step. Vroeger gebruikt door vissers om over het slik bij hun netten te komen. Maar je kunt er ook een heel goed een wedstrijdje op sleeën. Inmiddels is het sliksleeën uitgegroeid tot een jarenlange traditie tijden de Pinksterfeesten van Delfzijl.

Ben jij klaar voor de uitdaging? Deelname is gratis en op eigen risico, mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Inschrijven kan via www.jciddd.nl, slikslee@jciddd.nl of op de dag zelf vanaf 09.00 uur op de locatie van de wedstrijden. Tijdens het sliksleeën is het dragen van stevige schoeisel verplicht.

Tip voor de deelnemers: draag een korte broek en tape je schoenen stevig vast om je voeten. Na afloop kun je je met de brandweerspuit laten afspoelen, neem dus ook iets droogs mee. De organisatie is in handen van de JCI (Junior Chamber International) De Drie Delfzijlen.

Categorieën: Dames individueel, Heren individueel, Estafette (groep van vier personen) en Originaliteit (mooiste outfit).

Back to top button