Pinksterfeesten: eerste editie ‘Volle kracht over de gracht’ een groot succes

Delfzijl – Met volle kracht over de gracht: dit jaar nieuw tijdens de Pinksterfeesten. Van te voren werd het gezien als een spectaculair evenement en dat werd het ook! het was een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar.

Op een (zelfgemaakte) fiets, fietsten meer dan vijftig deelnemers over een baan over het water heen. Het evenement vond plaats bij de gracht in Delfzijl. Henk de Haan had de eer om alle deelnemers te laten starten. Niet veel haalden de overkant, degene die dat wel deden kregen, van het in grote getale, opgekomen publiek een groot applaus. Deelnemers steunden tevens het goede doel ‘Niet voor Nicks’.

Baan van ongeveer 30 meter
Volle kracht over de gracht is een evenement dat je met een (zelfgemaakte) fiets over een ‘smalle’ baan van ongeveer 30 meter zo snel mogelijk naar de overkant fiets en er niet afvalt . Er waren prijzen te winnen voor de snelste fietser, de originaliteitsprijs, de pechprijs en een prijs voor het bedrijventeam.

Niet voor Nicks
Niet voor Nicks is een goed doel, het donorprobleem in Nederland onder de aandacht brengen. Robert Zuidema heeft zijn broer Nick in 2016 verloren omdat een levertransplantatie voor hem te laat kwam. Robert heeft deze actie opgestart om wat te doen voor de patiënten die wachten op een donortransplantatie. Robert wil geld ophalen om voor hen een virtuele fiets/loopband aan te schaffen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1586″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”upload_date” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button