Pinksterfeesten: aubade aan het Neptunusbestuur en rijtour met paard en wagen door Delfzijl

Delfzijl – De Pinksterfeesten in Delfzijl zijn vooral gebouwd op tradities. Een van die tradities is de Aubade door het Neptunus bestuur gevolgd door een rijtour met de burgemeester. De rijtour werd gedaan met paard en wagen van manege-stalhouderij ‘Biessum’.

Het gezelschap vertrok om 10:10 uur bij Café Centrum alwaar het Neptunuslied werd gezongen, daarna werd onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Koningin Wilhelmina de rijtour vervolgd. Om 10.20 uur werd het bestuur door burgemeester Ben Visser ontvangen op het bordes van het gemeentehuis.

De rijtour vervolgde haar route door de M. Buschstraat, C. Houtmanstraat, Rijksweg, Oude Schans en stopte bij Café Stad en Lande. Daarna door via de M. van Coehoornsingel richting het Tunnelpad met als eindbestemming Sportpark Centrum. De rijtoer werd begeleid door muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” en de showkorpsen Showkorps Takostu en jeugdkorps Takostu uit Stiens.

Aansluitend werd er op het sportpark optredens gegeven door muziekvereniging DHO uit Delfzijl en door showkorpsen Showkorps Takostu.

Back to top button