Petje af Eemsdelta op bezoek bij Voedselbank Eemsdelta

Delfzijl – Petje af zet zich in voor gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland, met als doel hen te laten opgroeien tot bewuste, zelfstandige individuen die vanuit hun talenten een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Met het oog op het creëren van gelijke kansen, organiseert Petje af wekelijks een praktijkgericht programma voor kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, lokaal georganiseerd zodat zij in aanraking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dit programma, waarbij ook het gezin wordt betrokken, stelt kinderen in staat om (nieuwe) vaardigheden te ontwikkelen, een positief zelfbeeld op te bouwen en een beter perspectief voor de toekomst te krijgen.

In het kader van deze missie bracht een groep van ongeveer 12 kinderen onder begeleiding van locatiemanager Toto Kellner, assistent-locatiemanager Nick de Groot en een aantal begeleiders een bezoek aan de Voedselbank Eemsdelta aan de Waddenweg in Delfzijl. Na een kennismakingsronde onder het genot van koffie, thee, frisdrank en koek, gaf Jan van Heerde, de PR-man, een korte presentatie over de Voedselbank, bijgestaan door Hennie de Vries, de coördinator Voedselveiligheid.

De kinderen hadden een grote winkelwagen vol lang houdbare producten meegebracht. Na de presentatie kregen ze een rondleiding door de winkel, de koel- en vriesruimtes, en eindigden ze in het grote magazijn. Daar mochten ze de meegebrachte producten sorteren op soort en houdbaarheidsdatum, om ze vervolgens op de juiste plek in het magazijn te plaatsen. De kinderen genoten zichtbaar van deze activiteiten voor de Voedselbank, en de vrijwilligers waren enorm dankbaar voor de producten die ze konden uitdelen aan de klanten.

Back to top button