fbpx
10 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Economie Peter ter Horst nieuwe directeur Teijin Aramid

Peter ter Horst nieuwe directeur Teijin Aramid

Farmsum – Teijin Aramid, wereldleider in de markt voor aramide-supervezels met productielocaties in Nederland, Thailand en Japan, maakt vandaag bekend dat Peter ter Horst per 1 april 2020 als nieuwe President en Chief Executive Officer (CEO) is aangesteld. Ter Horst volgt Gert Frederiks op die in een adviseursrol bij het bedrijf actief blijft tot hij volgend jaar pensioneert, na een indrukwekkende staat van dienst bij Teijin.

Peter ter Horst is sinds 2006 werkzaam bij Teijin Aramid en brengt een schat aan relevante ervaring met zich mee in zijn nieuwe rol als CEO. Hij is sinds 2011 de Chief Financial Officer (CFO) en heeft daarvoor diverse strategische en controller functies vervuld.

Teijin Aramid valt onder de Japanse Teijin Group en is een belangrijke groeimotor als onderdeel van Teijin’s Materials bedrijfsactiviteiten.

“Ik ben vereerd om in het voetspoor van Gert te stappen en dankbaar voor zijn leiderschap het afgelopen decennium. Het is een voorrecht geweest om met hem samen te werken en het bedrijf op te bouwen tot waar wij vandaag de dag staan. Wij blijven de business van onze klanten versterken en blijven hoge kwaliteit producten leveren die steeds sterker, lichter en duurzamer worden. Ik verheug mij erop om hierin met al onze klanten wereldwijd samen te werken. Daarnaast kijk ik ernaar uit om met al onze talenten binnen de Teijin Group en Teijin Aramid, onze partners en toeleveranciers onze ambities voor stabiele groei waar te maken en doorlopend bij te dragen aan een duurzame wereld”, zegt Peter ter Horst, aanstaande CEO Teijin Aramid.

Gert Frederiks en Peter ter Horst werkten sinds het begin van 2010 nauw samen in het bouwen van een solide basis voor bedrijfsgroei. Gedurende deze periode leidde Ter Horst continue verbeteringen binnen het bedrijf met het oog op procesbeheersing en investeringen in nieuwe technologieën, producten en capaciteit. Hiermee legde hij het fundament voor de huidige solide bedrijfsprestaties en kansen voor verdere groei. Recentelijk uitte zich dit in de aangekondigde capaciteitsuitbreiding van productielocaties in Delfzijl en Emmen in Nederland, waarmee het bedrijf koerst naar 25% beoogde capaciteitsuitbreiding in de periode 2017-2022.

Ter Horst volgt Gert Frederiks op, die in 2010 aantrad als CEO van Teijin Aramid.

Gert Frederiks zegt: “Peter heeft enorm veel leiderschap getoond binnen het bedrijf en zijn aanstelling benadrukt Teijin’s ambities voor verdere duurzame groei. Ik wens Peter alle succes toe bij het versterken van onze concurrentiepositie en het bereiken van onze groeiambities in zijn rol als President en CEO.”

Nieuwe benoemingen corporate officer Teijin Ltd.

Ter aanvulling op de aanstelling van Peter ter Horst als President en CEO, zijn Erik Delnoij, Director Marketing & Sales en Ton de Weijer, Director New Business, evenals Ter Horst per 1 april 2020 benoemd tot corporate officers bij Teijin Ltd. Als corporate officers zullen zij deel uitmaken van Teijin Ltd.’s top executive management.