17.5 C
Delfzijl
vrijdag 19 juli 2019
Home Agenda tips Pelgrimswandeling Roegwold en Schildwolde zondag 14 april

Pelgrimswandeling Roegwold en Schildwolde zondag 14 april

Schildwolde – Op zondagmiddag 14 april wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd in en rondom het Roegwold en Schildwolde met een bezichtiging van de 13e eeuwse toren en de kerk van Schildwolde. Start- en finishlocatie is de parkeerplaats bij het Dannemeer aan de Dannemeerweg in Schildwolde. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- bestemd is voor de kerk. Online aanmelden op www.spig.nl is noodzakelijk.

De Stichting organiseert al 5 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag vooral in Noord Groningen en in 2019 worden de wandelingen in de gehele provincie georganiseerd. De Stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap en de natuur. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van ca. 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.

Advertenties
Advertenties