Pelgrimswandeling Appingedam op zondag 14 april

Appingedam – Op zondagmiddag 14 april om 13.30 uur organiseren het Leescafé Doemkes uit Appingedam en de de Stichting Pelgrimeren in Groningen een pelgrimswandeling in en rond Appingedam en Tjamsweer.  Deze speciale wandeling duurt 3,5 uur inclusief een bezoek aan kerk van Tjamsweer en het Leescafé en heeft een lengte van 8 km.  Start en finish is bij het NS Station van Appingedam.

In de kerk van Tjamsweer wordt een korte bloemlezing gehouden over het pelgrimeren van vroeger en nu aan de hand van diverse boeken van de boekentafel die in de kerk voor deze wandeling wordt uitgestald.

De kosten bedragen € 5,- p.p. inclusief consumptie in het Leescafé en € 1,- is bestemd voor de kerk van Tjamsweer. Online aanmelden is noodzakelijk op www.spig.nl  of in het Leescafe in Appingedam.

Sinds 29 maart ligt de etalage van het Leescafé aan het Gouden Pand in Appingedam vol liggen met materiaal over pelgrimeren en kunt u het materiaal gaan bekijken. Het Leescafé Doemkes is in oktober 2022 van start gegaan en is open op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. 

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van een gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie en het religieus erfgoed. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km  en 8 meerdaagse arrangementen van 49 etappes van ca. 21 km per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen.  Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.

Back to top button