Pelgrimstocht zondag 9 oktober Krewerd

Holwierde – Op zondagmiddag 9 oktober om 14.00 uur wordt er een pelgrimstocht georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen ( de opvolger van de initiatiefgroep “Pelgrimeren in Noord Groningen”) met start- en finishlocatie aan de hoofdweg 38 te Holwierde. In deze pelgrimswandeling zal het bezoek aan de kerk van Krewerd centraal staan. De rondwandeling duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. De kosten bedragen    € 3,- p.p.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel. Al in de 3e eeuw na Chr. gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. Deze stichting heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 5 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en vrijblijvend kennis kan worden gemaakt met de christelijke  spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen.  De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts besteden we ook aandacht aan de natuur en de sporen van 2500 jaar cultuurlandschap  waarin de kloosters een belangrijke rol hebben vervuld.

De Stichting Pelgrimeren in Groningen wil de komende jaren de circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. De volgende pelgrimswandeling vindt plaats in Wittewierum op zondagmiddag 13 november.  Voor online aanmelding en meer informatie:  www.groningsepelgrimage.nl  of  Facebook.com/PelgrimerenNrdGroningen

Back to top button