fbpx
22.3 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Pelgrimeren rondom Godlinze

Pelgrimeren rondom Godlinze

Godlinze – Op zondagmiddag 9 september om 14.00 uur wordt er een pelgrimswandeling georganiseerd waarbij het bezoek aan de prachtige en cultuurhistorisch waardevolle Sint Pancratiuskerk te Godlinze centraal zal staan. De start- en finishlocatie is de NAM locatie van Leermens aan de Kapslaan nr. 3. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. De kosten bedragen € 3,- p.p.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u een inkijkje in de cultuurhistorie van het prachtige oeverlandschap van de oude rivier de Fivel. Pelgrimeren is een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Online aanmelding via de website: www.spig.nl is noodzakelijk. Op deze website staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van ca. 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.