8.4 C
Delfzijl
3 maart 2021 16:06

Pelgrimeren Baflo en Tinallinge

Baflo – Op zondagmiddag 11 november wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd rondom Baflo en Tinallinge met een bezichtiging van de OLV-kerk in Tinallinge. Start- en finishlocatie is de parkeerplaats begraafplaats Tinallingerweg 11 te Baflo. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. De kosten bedragen € 3,- p.p.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap.  Bijzonder in de kerk zijn de tekeningen van de 80-jarige oorlog en we hopen een tipje van de sluiter op te lichten wat de achtergrond hiervan is.  Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Online aanmelding via de website: www.spig.nl is noodzakelijk. Op deze website staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van ca. 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.

Volg ons op

10,940FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten