fbpx
donderdag 28 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Parkinson boksen bij Boksvereniging Appingedam

Appingedam – Sinds een aantal weken worden bij boksvereniging Appingedam bokstrainingen gegeven speciaal voor mensen met Parkinson. De lessen zijn speciaal aangepast met oefenvormen waarbij geen fysiek contact gebruikt wordt.  “Boksvereniging Appingedam is hiermee de enige aanbieder van Parkinson boksen in de regio”, aldus initiatiefnemer Jan Koops.

Op non contact boksen geïnspireerde trainingen kunnen de symptomen van Parkinson verminderen en zelfs vertragen. De deelnemers voelen zich beter en kunnen beter functioneren in het dagelijks leven. Deelnemers boksen zich letterlijk uit de hoek en verbeteren hun kwaliteit van leven zowel voor hun zelf als hun partner.

Bij niemand verloopt de ziekte gelijk, daarom wordt bij boksvereniging Appingedam ook terdege rekening gehouden met ieders kunnen. De nadruk van de trainingen liggen veelal op oog- hand coördinatie. De reeds aanwezige deelnemers zijn erg enthousiast over de bokslessen.

Inmiddels wordt medewerking gezocht bij lokale fysiotherapeuten en is begonnen aan een Amerikaanse trainersopleiding speciaal toegespitst op het Parkinson boksen.

De lessen worden elke maandag gegeven van 19.30 tot 20.30 uur in het gymlokaal van brede school de Citer, Olingermeeden 8 te Appingedam. Voor meer info kunt u mailen naar: boksverenigingappingedam@gmail.com.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,314VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer