Papiercorso Appingedam trok ondanks de regen weer veel bekijks

Appingedam – De 119e editie van het Papiercorso in Appingedam had zaterdagmiddag flink te lijden onder de aanhoudende regen. Toch stonden er in de straten langs de route door het centrum van Appingedam veel toeschouwers.

Het thema van het corso dit jaar was Terug in de Tijd. De toeschouwers genoten van corsowagens met onderwerpen als de oertijd, rock’n roll, oud Appingedam, flower power, en The Flintstones. In totaal waren er ruim dertig items, waaronder skeltergroepen en loopgroepen.

Door de langdurige regen waren de corsowagens deels ingepakt in plastic om ze te beschermen. Tijdens het avondcorso waren de wagens in volle glorie te zien. Ook de kinderen waren bijna allemaal gekleed in regenponcho’s maar de echte vrolijke gezichtjes waren er bijna niet te zien. Sommige wagens deden zelfs helemaal met plastic ingepakt mee, om de vele uren werk toch nog tijdens het avondcorso in volle glorie te kunnen tonen.

Vandaag zouden de corsowagens worden tentoongesteld op het Kerkplein in Appingedam. Maar na overleg met de deelnemers is er besloten dit niet door te laten gaan.

Back to top button