3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 11:35

Paddenstoelen- en Kaboutertocht rond de Fraeylemaborg

Slochteren – Altijd al iets meer willen weten over paddenstoelen?  Ga dan op zondag 22 oktober aan de wandel in het park van de Fraeylemaborg. Vanaf 11.30 tot 16.00 uur is daar een mooie route uitgezet langs een grote variatie aan soorten, kleuren en vormen.

Het uitgestrekte park achter de Fraeylemaborg heeft een unieke cultuurhistorische aanleg. Zo uniek dat deze aanleg in 1986 beschermd is verklaard door de overheid. Er zijn bijzondere bomen en zeldzame planten, maar in de herfst spelen de paddenstoelen de hoofdrol.

Gemiddeld zijn er meer dan honderd soorten in het park, dat ook wel het Slochterbos heet. Het wordt een stevige herfstwandeling, want het park is ruim twintig hectare groot! Er zijn twee routes uitgezet.

De paddenstoelenroute geeft uitleg over de verschillende soorten paddenstoelen. De route is door middel van bordjes aangegeven zodat u niets hoeft te missen.

De kabouterroute heeft eigen wegwijzerbordjes en laat kinderen kennis maken met kabouters die tijdelijk in het park wonen. De kinderen ontdekken zo leuke wetenswaardigheden over kabouters in een kleiner –voor hen te overzien- deel van het park. Het park van de Fraeylemaborg is gratis toegankelijk.

Bovendien kunnen in het kader van  “Oktobermaand Kindermaand”  kinderen tot en met 12 jaar op zondagmiddag gratis de borg bezoeken met ook nog in het Koetshuis de tentoonstelling “Reinder Homan, etser van nature”.  Ook kunnen kinderen zich verkleden als prins en prinses, een speurtocht maken langs de Follies in het park, of het Sprokkelpad lopen.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten