Oudejaarsvereniging De Oliebol plaatst beelden van de drie zeehelden weer terug op de rotonde in Farmsum

Farmsum – De beelden van de drie zeehelden Prins Maurits, Piet Heyn en Michiel de Ruyter op de rotonde Hogelandsterweg met de Houtweg in Farmsum zijn zaterdagmiddag weer teruggeplaatst. Oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder had de beelden de zaterdag voor kerst bij wijze van een oudejaarsstunt weggehaald. Veel mensen hadden de jongens zien rijden met de beelden maar tot nieuwjaarsdag bleef onduidelijk waar ze waren gebleven.

Meer kapers op de kust
Het weghalen van de beelden was een koud kunstje voor de jongens, ze hadden zeven minuten nodig om de beelden op te laden. Onderweg naar Vledder vielen de beelden wel op, er verschenen veel foto’s op social media van het transport.

De stunt van Oudejaarsvereniging De Oliebol dreigde bijna niet door te gaan. Tijdens het verkennen op de vrijdag bleken er ineens anderen ook interesse te hebben in de beelden, er stonden ineens twee heren op de rotonde bij de beelden te kijken. De verkenners van De Oliebol hadden ze van de rotonde verjaagd door naar ze te roepen. Wat achteraf blijkt dat het waarschijnlijk om leden van Oudejaarsvereniging Geitefok uit Oldeberkoop ging. Deze kwamen later in het nieuws omdat ze de letters van het TOP2000 bord in Hilversum mee hadden genomen.

Roep om andere locatie voor de beelden
Sinds de beelden in de media zijn verschenen is er een discussie ontstaan of deze wel op de juiste locatie staan. De drie zeehelden Prins Maurits, Piet Heyn en Michiel de Ruyter hebben een link met Delfzijl en niet met Farmsum waar de beelden staan. Inwoners van Farmsum willen liever een beeld van een ridder te paard. Dit heeft meer met de geschiedenis van Farmsum en de families Rengers en Ripperda.

Back to top button