29.8 C
Delfzijl
dinsdag 23 juli 2019
Home Evenementen Oude herinneringen ophalen bij tentoonstelling 100 jaar voetbal in Delfzijl

Oude herinneringen ophalen bij tentoonstelling 100 jaar voetbal in Delfzijl

Delfzijl – In aanwezigheid van een groot aantal genodigden die op een of andere manier betrokken zijn geweest bij het voetbal in Delfzijl werd Vrijdagmiddag in het MuzeeAquarium de tentoonstelling 100 jaar voetbal Delfzijl geopend door Henk de Haan en Barend Beltman. De huidige clubs Farmsum en NEC Delfzijl hebben het initiatief genomen om stil te staan bij 100 voetbal in Delfzijl.

De tentoonstelling is ingericht met materiaal dat is aangeleverd door Eemsboys, VV Farmsum, VV Neptunia, vv Oosterhoek en NEC Delfzijl. Er zijn veel foto’s te zien maar ook shirts, bekers en andere attributen er was zoveel materiaal aangeleverd dat de organisatie niet alles kon gebruiken in de tentoonstelling.

100 jaar geleden is, onder de naam, DVV het voetballen begonnen en in de begin jaren 50 is er een afsplitsing geweest in zaterdag en Zondagvoetbal. De verenigingen Neptunia, Eemsboys, Farmsum en Oosterhoek werden vanuit DVV opgericht en momenteel zijn er nog 2 verenigingen actief m.b.t het spelen van voetbal in Delfzijl. Sinds 5 jaar zijn Neptunia en Eemsboys gefuseerd en ook sinds 5 jaren is de vereniging Oosterhoek opgehouden met het spelen van voetbal. De vereniging Farmsum in ook nog actief als het gaat om het spelen van voetbal in Delfzijl. De expositie is tot en met 30 maart te bewonderen.

Het MuzeeAquarium is dagelijks geopend van 10:00 uur t/m 17:00 uur.

Advertenties
Advertenties