Oud vv ‘t Zandt grijpt net naast winst op het Gruno Veldma Jansen Toernooi

Groningen – Vorig seizoen werd het 85 jarig jubileum en laatste seizoen nog groots gevierd door de mannen van voetbalverenging ’t Zandt. Maar de deur blijkt nog wel op een kleine kier te staan, aangezien oud vv ’t Zandt afgelopen zondag nog hoge ogen gooide op het Veldma Jansen Toernooi bij vv Gruno.

’t Zandt moest het op een regenachtig sportpark West-End opnemen tegen vier ploegen uit de Stad. De eerste wedstrijd tegen  Gruno 4 eindigde in een gelijkspel, het was Bas Voerman die met een schitterende kopbal het eerst punt van het toernooi voor vv ’t Zandt bezorgde. Vervolgens moest ’t Zandt aantreden tegen het zesde elftal van Gruno. ’t Zandt was heer en meester tegen de gastheren uit Vinkhuizen, maar wist het net maar niet te vinden. Uiteindelijk was het Martijn Doorn die na 18 minuten de eindstand op het scorebord wist te zetten, 0-1.

In de derde wedstrijd moest de ploeg van coach Peter Venema het opnemen tegen vv Groningen. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het was uiteindelijk Sander Doorn die voor ’t Zandt de score wist te openen, 1-0. In de 22e minuut wist Tim Dijkhuis de wedstrijd op slot te gooien door er 2-0 van te maken.

In de laatste wedstrijd moest ’t Zandt het opnemen tegen DIO Groningen, een overwinning op de Stadjers zou toernooi winst betekenen. ’t Zandt begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde ook in een aantal grote kansen, zo spatte een schot Marco Dijkstra (voormalig vv Poolster) uiteen op de lat en schoot oud ’t Zandtster Daniel Smidts rakelings over. Uiteindelijk kon ’t Zandt geen vuist maken en verloren de strijders van gelegenheid coach Peter Venema de wedstrijd met 2-0.

Met zeven punten uit vier wedstrijd kan ’t Zandt trots zijn op een tweede plek tijdens het jaarlijkse Veldma Jansen Toernooi. Nadien werd oud voorzitter Tim Dijkhuis nog gekroond als speler van het toernooi.

Selectie oud vv ’t Zandt: Sander Doorn, Peter van Weerden, Daniel Smidts, Tim Dijkhuis, Marco Dijkstra, Gerry Winkel, Martijn Doorn, Arnold Burema, Ron Smit, Bas Voerman, Simon Nolden, Jorik Jonker, Lennart Datema, Merijn Binnenkamp en Jeroen Den Hertog.
Coach: Peter Venema

Back to top button