fbpx

Oud-proftennisser Jacco Eltingh luistert 100 jaar tennis Appingedam op

Appingedam – Tennisvereniging ’t Fivelveld in Appingedam bestaat in 2019 100 jaar. De club met vijf tennisbanen en een eigen clubgebouw aan de Farmsumerweg wil dit groots vieren.

Een speciaal comité is samengesteld om het hele jaar activiteiten te organiseren. Voorzitter Martin Meijer zegt dat het hoogtepunt ligt op zaterdag 22 juni. Dan komt oud-proftennisser Jacco Eltingh naar het Zeemeringpark.

Eltingh boekte vooral grote successen in het dubbelspel, samen met Paul Haarhuis. Samen wonnen ze 4 Grand Slams en ze stonden als koppel jarenlang op de eerste plaats van de wereldranglijst. De tennislegende zal een demonstratiewedstrijd spelen tegen een provinciale topper en clinics geven aan zowel jeugd- als seniorspelers. Tevens zal iedereen de mogelijkheid krijgen om een game tegen Jacco te spelen.

Medeorganisator Christel de Vries zegt dat er rondom deze top activiteit vele andere activiteiten zullen worden georganiseerd. Robbie van Land vult aan dat het feest niet alleen voor en met de leden van de vereniging gevierd moet worden. Iedereen is op deze dag welkom bij de club. Ze willen graag laten zien dat ze een geweldige park hebben en dat deze toegankelijk is voor iedereen. Om zoveel mogelijk publiek te trekken wordt er gedacht tijdens het optreden van Jacco Eltingh onder andere een brocante markt te houden, met springkussens voor de kinderen.

De eerste activiteit in het teken van het 100-jarig bestaan was de nieuwjaarsborrel met de presentatie van een lustrumshirt. Een shirt is te bestellen voor een symbolisch bedrag van €5. De opbrengsten zullen gebruikt worden voor onze lustrumactiviteiten.

Back to top button