Oud en nieuw: grootschalige ongeregeldheden in de provincie Groningen uitgebleven • kleine brandjes Appingedam, Wagenborgen en Garrelsweer

Regio – In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grootschalige ongeregeldheden in de provincie Groningen uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt door vuurwerk, dit gebeurde op het Jozef Israëlplein in de stad Groningen.

De politieagent nam kort voor 00:00 uur poolshoogte bij een kleine brand. Op dat moment raakte hij gewond door vuurwerk. De politieagent is naar de dokterspost gebracht. Er wordt onderzocht wie er verantwoordelijk is voor het vuurwerk en of er sprake is van opzet.

In totaal zijn er vijf personen aangehouden door de politie. De reden hiervoor was onder andere belediging, openbare dronkenschap en mishandeling.

In de regio Eemsdelta bleef het redelijk rustig. De brandweer van Appingedam moest twee keer uitrukken naar de Derk Boeremastraat in Appingedam waar een auto en afval in de brand was gezet. De politie was hierbij aanwezig om ervoor te zorgen dat de brandweer zijn werk kon doen.

In Wagenborgen werd op last van de toezichthouders een brand op de Klokkenborg door de brandweer geblust. Eerder op de middag had het korps al een buitenbrand aan de Prunuslaan in Nieuwolda geblust. In Garrelsweer werd door de brandweer van Loppersum een kleine buitenbrand aan de Ockingeheemlaan geblust.

De brandweer van Delfzijl moest aan het begin van de avond uitrukken naar het Skagerrak om een kleine buitenbrand te blussen. Na de jaarwisseling moesten ze nogmaals uitrukken voor een forse brand bij een woning aan de Uitwierderweg in Delfzijl, de politie doet onderzoek naar de toedracht. Verder bleef het rustig in de havenstad.

Back to top button