3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 11:11

Oud directeur Centrum Veilig Wonen Peter Kruyt plotseling overleden

Appingedam – Peter Kruyt, sinds kort oud directeur Centrum Veilig Wonen (CVW), is vannacht in Costa Rica is overleden aan een hartstilstand. Peter en zijn vrouw waren sinds 21 december op bezoek bij hun zoon en hadden het plan daar enkele weken met elkaar op te trekken. ‘Dat dit niet zo mag zijn is verschrikkelijk. We leven enorm mee met Peter’s echtgenote en de kinderen,’ laat het centrum Veilig wonen weten.

Kruyt nam twaalf dagen geleden afscheid van CVW. Tijdens zijn afscheidsreceptie keek hij in een betrokken en gloedvol betoog terug op drie hectische jaren bij CVW. Peter kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met de aardbevingsproblematiek in Groningen toen NAM een tender uitschreef voor de oprichting van een bedrijf dat aardbevingsschade zou herstellen en woningen/panden zou versterken.

Toen in maart 2017 duidelijk werd dat de NAM op afstand zou komen en de Nationaal Coördinator Groningen regisseur werd van de aardbevingsaanpak werkten Peter en zijn directieteam aan een organisatietransitie bij CVW zodat de organisatie klaar zou zijn voor deze nieuwe opgave. Kort voor zijn vertrek bereikte hij een overeenkomst over deze organisatietransitie met de Ondernemingsraad van CVW. De organisatietransitie zal worden uitgevoerd en geïmplementeerd onder leiding van Geeke Feiter, die per 18 december algemeen directeur is van CVW.

‘Centrum Veilig Wonen is heel veel dank verschuldigd voor de bevlogen inzet van Peter Kruyt.’

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten