Organisatie Damster City Swim klaar voor derde editie

Appingedam – Met nog enkele weken tot de derde editie van de Damster City Swim op zaterdag 22 juni kijkt het bestuur reikhalzend uit naar de dag waarop er wederom gezwommen gaat worden door de historische binnenstad van Appingedam. Arjan Smit vertelt namens het bestuur dat de gehele organisatie
inmiddels staat, zowel voor de deelnemers als het publiek heeft de organisatie het nodige amusement
weten vast te leggen.

Aantal deelnemers en gratis clinics
Inmiddels hebben zich al bijna 175 deelnemers ingeschreven. De deelnemers komen vanuit elf van de
twaalf provincies, allen Limburg is nog niet vertegenwoordigd. Ook zijn er een aantal Duitse zwemmers die de uitdaging aangaan. De inschrijving is geopend tot en met zaterdag 15 juni.

Het evenement zal om 13:00 uur starten met de 1000 meter KNZB wedstrijd, daarnaast staan er een 3000 meter KNZB wedstrijd, 1000 meter G-Swim, 250 en 500 meter Kids Swim, 2800 meter estafette en de recreatieve tocht op het programma. De organisatie is zeer trots dat er dit jaar een 1000 meter G-Swim is toegevoegd aan het programma.

Om goed getraind aan de start te verschijnen is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal gratis clinics. Tijdens deze clinics, die tot aan het evenement elke zaterdagochtend worden gegeven in Appingedam, worden de tips en tricks van het open water zwemmen gedeeld door zwemtrainer Martijn Meier van Swimtech4You. Deze clinics zijn zeer succesvol met gemiddeld 25 aanmeldingen.

Gezelligheid aan de kades
Afgelopen jaren konden we rekenen op volle kades en steigers tijdens het evenement, zegt Smit. We vragen de aanwonenden van de route ook om de steigers te versieren en de deelnemers van de nodige
aanmoedigingen te voorzien. Festiviteiten met live muziek in park achter de Nicolaïkerk Om 13:00 uur zal het startschot worden gegeven voor de eerste afstand. Voorafgaand hieraan zullen de activiteiten in het park starten, er zijn meerdere foodtrucks en een kleine markt. De gehele dag zal er een DJ aanwezig zijn in het park, daarnaast zal in het centrum het dweilorkest de Bierspiekers spelen op de verschillende bruggen.

Na de zwemtocht zal er een midden op het water een fantastisch optreden plaats gaan vinden op het
Heuvelman GSO ponton. De organisatie zal binnenkort bekend maken welke populaire artiest ze heeft
weten te strikken, die als voorschot op het Damster Horeca Weekend er voor zal zorgen dat de handen
in de lucht gaan!!

Meer informatie via damstercityswim.nl

Back to top button