23.5 C
Delfzijl
vrijdag 23 augustus 2019
Home Algemeen Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Appingedam uit mee te doen...

Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in Appingedam uit mee te doen met Oranje Fonds Collecte

Appingedam – Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Appingedam uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Appingedam is nog maar 1 collectegebied beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt. Het collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan tot het gebied door een andere organisatie is geclaimd of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

Iedere euro goed besteed
Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Advertenties
Advertenties