14.1 C
Delfzijl
vrijdag 21 juni 2019
Home Agenda tips Optreden The Sidekicks op Cultuurerf Andledon

Optreden The Sidekicks op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Zondag 25 november kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van blues and more than the blues met een optreden van The Sidekicks. De succesvolle band presenteert tijdens het concert zijn nieuwe cd, getiteld Texas of the North.

The Sidekicks bestaan uit Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums). De zeer ervaren bandleden, allen opgegroeid met de rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: van pure blues en bluesrock tot jazz en swing. De stijlen worden perfect geïntegreerd in de unieke ‘Sidekicksound’ dat de band produceert.

Eind 2012 bracht de band – toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks – de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Enkele citaten uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie via NOS Nieuwsuur.

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. The Sidekicks toert momenteel rond om de cd te presenteren; komende zondag is Andledon dus aan de beurt.

Het optreden van The Sidekicks start zondag 26 november om 15:30. De entree bedraagt 5 euro.

Advertenties

Advertenties