Optreden Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Aanstaande zondagmiddag (7 juni) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van singer-songwriter Roos Galjaard en cellist Sebastiaan Wiering. Het duo brengt eigentijdse folk, beïnvloed door uiteenlopende  stijlen als jazz en pop.

Zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) begon als straatmuzikant in Gouda. Na enkele lange omzwervingen in zuidelijk Afrika heeft ze sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos heeft zich ontwikkeld als singer-songwriter met geheel eigen werk. Met haar band Gather Roses bracht ze drie albums uit, in 2010 gevolgd door de solo cd I am Water. Daarop werkte ze onder meer samen met folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en gitarist en componist Phil Mills.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering. Dit doen zij in binnen- en buitenland. Zo speelden zij op het singer-songwriter festival in Kopenhagen en op het Melodica Festival in Aarhus, toerden ze in 2018 door Engeland en bespeelden ze vorig jaar podia in onder meer Hamburg en Berlijn. In Nederland speelt het duo door het hele land, van Amsterdam tot Groningen en verder. Eerdere succesvolle optredens op het Cultuurerf Andledon hebben laten zien dat Roos en Sebastiaan staan voor een bijzondere luisterervaring dankzij de stem en het gitaarwerk van Roos en de meeslepende klanken van de door Sebastiaan bespeelde cello. In 2015 bracht het duo de cd Many Hours stil to come uit.

Het optreden van Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering start aanstaande zondag 7 juni om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren (en bij mooi weer het terras) om 14:00. De toegang tot het optreden is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld.

Voor toegang dienen gasten een plaats te reserveren via info@andledon.nl.

Back to top button